Osnovna Škola "Učitelj Tasa", Niš

Home Новости Архивиране
Nansen mirovni kalendar za 2012. godinu PDF Štampa El. pošta
sreda, 28 decembar 2011 17:17

Nansen dijalog centar Srbija i Globalno partnerstvo za prevenciju oružanih sukoba na Zapadnom Balkanu sa zadovoljstvom objavljuju pobednike likovnog konkursa Fridtjof Nansen čovek koji je gradio mir.

Nansen dijalog centar Srbija i Globalno partnerstvo za prevenciju oružanih sukoba na Zapadnom Balkanu (GPPAC) organizovali su likovni konkurs Fridtjof Nansen – čovek koji je gradio mir za učenike osnovnih i srednjih škola u regionu. Konkurs je otvoren na Međunarodni dan mira 21. septembra 2011. godine povodom obeležavanja 150-te godišnjice od rođenja Fridtjofa Nansena, norveškog dobitnika nobelove nagrade za mir.

Konkurs su podržali Ministarstvo prosvete i nauke Republike Srbije, Ministarstvo prosvjete i sporta Crne Gore, Ambasada Kraljevine Norveške u Beogradu i Globalno partnerstvo za prevenciju oružanih sukoba (GPPAC).

Po završetku konkursa, izborna komisija je, od oko 400 pristiglih radova, izabrala dvanaest pobedničkih crteža koji će ilustrovati Nansen Mirovni kalendar za 2012. godinu.

Na kalendaru je i rad Staše Vasilić, učenice trećeg razreda OŠ "Učitelj Tasa", kojoj je nagradu za jedan od pobedničkih radova u ime NANSEN Dijalog Centra uručio direktor naše škole Miodrag Pejić.