Osnovna Škola "Učitelj Tasa", Niš

Home Новости Активности у школи Избор председника Ученичког парламента 2019.
Избор председника Ученичког парламента 2019. PDF Štampa El. pošta
Napisao Valentina Puzic   
petak, 27 septembar 2019 18:19

ИЗБОР ПРЕДСЕДНИКА УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

Посебна седница Ученичког парламента Основне школе ''Учитељ Таса'' одржана је 26. септембра 2019. у 13 сати у свечаној сали школе.

Седници је присуствовала директорка школе, неколико одељењских старешина 7. разреда, прошлогодишњи председник Парламента, Тијана Рабађија, као почасни гост.

Тема састанка била је избор председника Парламента за ову школску годину.

Пријављени кандидати: Петар Милановић 8/2, Јована Ђокић 8/5, Марина Стоилковић 7/1, Огњен Петровић 7/2, Мирослава Ковач 7/2, Јован Лазовић 7/5.

Након химне школе и поздравне речи директорке и Тијане Рабађије, кандидати су се представили. Затим се формирала Комисија која је пратила регуларност гласања и објашњено је да гласају само чланови Парламента који се нису кандидовали. Кандидати не гласају.

Сваки члан Парламента је добио листић, заокружио један број испред имена кандидата за кога је мислио да ће најбоље обављати ову функцију и убацио листић у гласачку кутију. Гласало је 13 чланова. Представник 7/1 није био присутан. Након гласања, Комисија је избројала гласове.

Кандидат са највећим бројем гласова је Марина Стоилковић 7/1 и она је добила функцију председника, а следећи кандидат са највећим бројем гласова, Јована Ђокић 8/5 добила функцију заменика председника. Договорено је да седнице буду одржаване сваког понедељка у 13 сати у свечаној сали школе.

Честитамо председнику и потпредседнику.

Аутор вести

Мила Милојковић 8/2, члан Парламента

Фотографије са састанка

Poslednje ažurirano petak, 27 septembar 2019 18:28