МИНТ 2019.

МИНТ – фестивал науке

И ове године, сада већ можемо рећи традиционално, у нашој школи ће бити организован мали фестивал науке МИНТ. На овом фесвиалу ученици наше школе ће имати прилику да локалној заједници прикаже одређене природне процесе и појаве кроз предавања, радионице, демонстрацију експеримената.

Оно што је ове године новина на фестивалу су два конкурса који смо унутар школе расписали.

Први конкурс је расписан за идејно и дизајнерско решење плаката за фестивал. Ученици од првог до петог разреда имали су прилике да приложе своје идеје и дизајнерска решења. Комисија коју су сачињавали ученици Ученичког парламента је од свих приложених решења изабрала три чија ће решења на одређени начин да се нађу на званичном плакату фестивала.

Други конкурс је расписан како би лакше направили селекцију изузетних поставки за фестивал. Поставке које према унапред утврђеном критеријуму одговоре на захтеве моћи ће да се нађу на главној бини фестивала. На овај начин желимо да истакнемо изузетан труд и иновативност у областима природних наука.

МИНТ је ове године део већег програма, NiSTEAM иницијативе. Ово је иницијатива Scientix Ambasadora из Ниша и околине који су одлучили да заједно ове године промовишу Недељу открића, недељу промоције природних наука на простору Европе. Недеља открића је део пројекта Scientix који реализује European Schoolnet организацјиа.

Позивамо вас да нас посетите у четвртак, 24.04.2019. године од 12 до 13:30 часова. Активности фестивала биће организоване у школском дворишту и одређеним учионицама наше школе.