Видовданска академија 2024.

У четвртак, 27. 06. 2024. године, одржана је традиционална Видовданска академија у сали Светосавског дома у Нишу. У току академије промовисани су студенти генерације, као и најбољи ученици средњих и основних школа у Нишу. Наш витез знања, ученик генерације је Лазар Манчић. Поносни смо на њега и желимо му пуно успеха у даљем образовању.

Окружно музичко такмичење “Триолица”

На Окружном музичком такмичењу “Триолица” у организацији Удружења наставника музичке културе Србије ученици наше школе Михаила Павловић и Теодосије Павловић освојили су другу награду. Браво!

Упознајте Дуњу Ђорђевић

Ученица ОШ ,,Учитељ Таса” Дуња Ђорђевић (5/2), поред тога што је одличан ђак, постиже и запажене резултате у алпском скијању. По броју освојених награда и медаља убраја се у најбоље. Ова мала скијашица представља понос наше школе. Упознајте Дуњу Ђорђевић.

УКРАШАВАЊЕ ВАСКРШЊИХ ЈАЈА

Ученици одељења 2/5 са својим родитељима, бакама, сестрама и учитељицом Снежаном Крстић, су на радионици украшавали васкршња јаја.

Научна секција “У корак са науком”

Научна секција “У корак са науком” формирана је на основу стечених искустава наставника током мобилности Еразмус+ пројекта. У марту су реализовани  часови под слоганом “Еко март” на тему енергетске ефикасности.

Акција “Упознај свој град”

Ученици петог и шестог разреда наше школе су у оквиру акције “Упознај свој град”, коју реализује ТОН, током марта месеца посетили Археолошко налазиште Медијану, Археолошку салу Народног музеја, Тврђаву и споменике у њеној околини у пратњи разредних старешина. Кроз нова сазнања водили су их кустоси и водичи нашег града, који су уз мноштво постављених питања …

Акција “Упознај свој град” Read More »

Виртуелни саобраћајни полигон

Ученици 1/4 су 14. фебруара  имали обуку на виртуелном саобраћајном полигону на тему: “Безбедно кретање од куће до школе”. Деца су помоћу виртуелних наочара и џојстика, у симулираном окружењу, прелазила пут од куће до школе, продубљујући стечена знања и вештине о безбедном понашању у саобраћају.

Дан розе мајица 2024.

Међународни дан борбе против вршњачког насиља се обележава сваке године, последње среде у фебруару, под називом “Дан розе мајица”. Тим поводом, Ученички парламент наше школе у свим одељењима одржао је презентацију о вршњачком насиљу.

Обележавање годишњице смрти Учитеља Тасе

Поводом годишњице смрти славног и надалеко познатог учитеља Тасе посетили смо његов гроб како бисмо одали почаст његовом животу и делу. Таса је био више од учитеља – био је ментор, инспирација и узор многима, чији су савети и мудрости оставили дубок траг у срцима свих који су имали привилегију да га упознају. Његово наслеђе …

Обележавање годишњице смрти Учитеља Тасе Read More »

Пројекат “Заједно и безбедно кроз детињство”

У ОШ “Учитељ Таса” ПУ Ниш започела је реализацију пројекта  “Заједно и безбедно кроз детињство”, која је усмерена на едукацију ради превенције насиља, злостављања и занемаривања. Радионице ће бити реализоване у свим одељењима. Наши најмлађи чланови су будућност наше заједнице, и зато је важно да их образујемо о важности безбедности и поштовања. Пројекат “Заједно и …

Пројекат “Заједно и безбедно кроз детињство” Read More »

Пројекат “Заједно и безбедно кроз детињство”

Пројекат “Заједно и безбедно кроз детињство” у организацији МУП-а у нашој школи је реализован кроз две радионице. За ученике млађих разреда – радионица “Безбедност деце  у саобраћају”. За ученике старијих разреда – радионица “Безбедност деце на интернету”.